Get Adobe Flash player

Sleuteldagen

Eén zaterdag per maand wordt er ‘gespeeld’, ‘geoefend’ en ‘gestoeid’ met één van de sleutels tot een diepe, liefdevolle en seksuele relatie (ook en vooral eerst met jezelf :)
In plaats van de sleuteldagen is er in 2015/2016 de mogelijkheid om maandelijkse lessen te volgen. 
Kijk voor meer informatie op zaterdaglessen

Reakties van deelnemers aan de sleuteldagen en de lessen:

 

*Ik volg nu 8 maanden de zaterdaglessen bij Estrella (inclusief één weekend). Op alle vlakken in mijn leven zijn er dingen veranderd. Mijn rol als moeder is veranderd naar mijn kinderen toe en is nog steeds aan het veranderen. Bijvoorbeeld: ik kwam erachter dat ik veel goedkeuring van mijn kinderen nodig had waardoor de relatie vertroebelde. Nu ik me dat bewust ben, ga ik er anders mee om. Ik kan beter mijn grenzen aangeven en de relatie tussen mij en mijn kinderen is intenser en liefdevoller geworden. Ook in mijn relatie met mijn partner is er veel veranderd. De relatie is eerlijker geworden en daardoor liefdevoller. Doordat het duidelijker wordt hoe mijn egopatronen werken in combinatie met zijn egopatronen kunnen we hier op anticiperen. Dit geeft duidelijkheid (ook meer wrijving) en diepere liefdevollere verbinding. Wat betreft mijn werk, is er veel veranderd. Ik hoef niet meer zo nodig van alles van mezelf waardoor ik het meer heb kunnen loslaten. Ook weer bewust worden van mijn patronen en hierdoor kan ik vanuit een ander perspectief mijn werk doen. Het geeft meer energie in plaats van dat het veel energie kost. Kortom ik ben blij en dankbaar dat ik de lessen van Estrella kan en mag volgen. Door haar duidelijkheid (die niet altijd leuk is maar wel eerlijk) kan ik mijn eigen licht steeds meer laten schijnen en krijgen ook mijn donkere kanten meer licht waardoor ik mezelf meer kan accepteren en steeds zachter en liefdevoller wordt naar mezelf.f

*De zaterdaglessen en het weekend heeft ontzettend veel teweeg gebracht voor mij en ook mijn kinderen. Ik ben gaan voelen welke programma’s en overtuigingen er in mij zijn gestopt en wat dat met mij heeft gedaan. Hoe ik eigenlijk nog reageer(de), op van alles, als dat gekwetste kind. Ik ben gaan voelen hoe ik mijn eigen kinderen heb geprogrammeerd, wat ik in ze heb gestopt en wat dat heeft gedaan met ze. Door dat te durven zien, voelen en erkennen is er veel heling bij mijn kinderen en bij mij. Daardoor is de relatie tussen hen en mij opener geworden. Estrella maakt me bewust van mijn egopatronen en maniertjes, zodat ik sneller kan voelen wanneer ik daar weer instap. Je denkt dan…dat gebeurt niet meer en dan slaat het ego toch weer toe op een andere, soms hele subtiele, manier. Nee, het is niet altijd leuk om mezelf onder de loep te nemen en tegelijk voel ik aan alles dat het zo noodzakelijk is. Ik heb bijvoorbeeld altijd gedacht niet jaloers te zijn en nu kom ik er achter dat ik mijn hele leven heel erg jaloers ben geweest. Pas nu kan ik ermee aan de slag, kan ik het gaan keren en helen. De lessen van Estrella zijn confronterend en heel helder, maar zeker ook met veel humor. Je voelt dat ze dat doet met een open hart, zonder enig oordeel, alles mag er zijn. Het is niet een zaterdag in de maand een lesje volgen, het is ermee aan de slag gaan, bewust worden en het integreren in mijn leven. Ik voel me ontzettend dankbaar dat ik op deze manier aan mezelf kan en mag werken en zo steeds bewuster in het leven kan staan.

 

*Tot nu toe ben ik naar alle 3 de sleuteldagen geweest en ben ook van plan om naar de volgende sleuteldagen te gaan. De eerste 3 waren heel bijzonder, met name de derde sleutel: eerlijkheid. Het was een hele intense dag waar veel emoties los kwamen. Ik heb die dag veel geleerd over totaal eerlijk zijn naar elkaar en heb ook ervaren hoe moeilijk dat eigenlijk is. Die avond was ik samen met mijn vriend en ik had mezelf voorgenomen om ook naar hem, heel eerlijk te zijn en helemaal mezelf te zijn. En tot mijn grote verbazing heb ik die avond dingen aan hem verteld waarvan ik nooit had gedacht dat ik die ooit had durven vertellen aan hem. En ook aan zijn kant kwamen er dingen uit die hij anders ook nooit had verteld. Ik vond dit echt zo fijn en zonder de sleuteldag had ik dit ook nooit durven doen. Ik ben er echt dankbaar voor dat ik hier bij kon zijn. Het was een hele liefdevolle, intense en mooie dag.
G.

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed