Get Adobe Flash player

Burn, baby burn

Bewust worden of Wakker worden is een enorme bevrijding. Wauw… Ik ben niet mijn emoties, ik ben niet mijn gedachten, ik ben alles.., ik ben niets.., ik ben liefde.. Zoals Plato al zei: Ik ben niet de film van mijn leven, maar het filmdoek waar het zich op afspeelt. Wat een vrijheid, wat een opluchting!! Wat een feest wordt leven dan. Wauw ik ben alleen maar hier om meZelf te zijn!! Waarom heb ik al die jaren dan zo moeilijk gedaan?!...

Toch kan wakker worden ook heel pijnlijk zijn. Bewust worden hoe je altijd je emoties hebt geprojecteerd op anderen en hoeveel pijn dat heeft veroorzaakt is niet makkelijk om te voelen. Dat doet pijn. Veel pijn. Bewust worden van alle keren dat je jezelf opzij hebt gezet om de ander niet kwijt te raken, doet pijn. Bewust worden wat je allemaal doet voor goedkeuring van de ander en hoever je jezelf bent kwijtgeraakt daarin, doet pijn.

Bewust worden, dat alles wat je geloofde over jezelf en over het leven niet waar is, zal de wereld voor je op zijn kop zetten. Alle tafelpoten weggemaaid. Wat doe je met die enorme pijn? Met de angst? Met de onzekerheid? Hoe ga je daarmee om?
De manier hoe je er niet mee omgaat is, waarschijnlijk, hoe je het tot nog toe altijd hebt gedaan. Het negeren, het ervoor weglopen, jezelf druk bezig houden, wegvluchten in doen, eten, drinken, roken, kopen een pilletje erin stoppen (en wat voor andere verslaving dan ook).
Hoe je er wel mee omgaat is door het te voelen, door het er te laten zijn, door het door je heen te laten gaan. Laat de pijn een gat in je branden, voel het. Voel de rauwheid van het leven. Jank, schreeuw, lach, stampvoet, wordt gek.. Net zolang tot er niets meer van over is. Wees lief voor jezelf tijdens dit proces, heb geduld met jezelf en geef jezelf de tijd. Zo wordt elk stukje onbewuste bewust, elke stukje dat slaapt, wordt zo wakker. Tot je in elke cel van je zijn kunt voelen dat je Leeft!!

Ben je WAKKER??
LEEF je??
YEAH!!!!

Anders zijn

15 augustus 2013

Iedereen is altijd maar bezig met anders willen zijn dan dat dat je bent.
Mensen willen knapper zijn, slanker, gespierder, minder onzeker, bewuster, krachtiger of wat dan ook.
Er is op zich niets mis met dit streven,
Maar... datgene waar je vanaf wilt, is juist datgene wat je weerhoudt om dat te zijn wat je wilt zijn!

Echt een zin om nog eens te lezen:
Datgene waar je vanaf wilt, is juist datgene wat je weerhoudt, om dat te zijn, wat je wilt zijn!

Ga eens na, waar wil jij vanaf?
Wil je minder onzeker zijn? Dan ligt de les in het accepteren van wat is

Wil je meer jezelf zijn? Dan ligt de les in het accepteren van wat is
Wil je een mooier zijn? Dan ligt de les in het accepteren van wat is

Lees meer...

Hoe kijk jij

29 mei 2013
Een paar weken geleden was ik op de begrafenis van mijn oma. Zij was al in de negentig, dus was het voor de meeste mensen makkelijker om er vrede mee te hebben.
Mijn oma had vijf kinderen, negen kleinkinderen en nog meer achterkleinkinderen. Als kind gingen we elke week langs en moest ik mee, maar in mijn volwassen leven zag ik mijn oma alleen met de verjaardagen en de laatste tien jaar zag ik haar één keer per jaar op haar verjaardag (als ik ging). Ik had eigenlijk geen band met mijn oma. Ik kan me niet herinneren dat ik bij haar heb gelogeerd (volgens mij één keer met meerdere kleinkinderen tegelijk) of dat ik bij haar op schoot zat.

Lees meer...

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed